Primátor mesta považuje vyjadrenia I. Uhliarika za predvolebnú kampaň

13.06.2011 Humenné

Levoča 13. júna (TASR) – Súčasný primátor Levoče Miroslav Vilkovský považuje účasť ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika (KDH) na dnešnej tlačovej besede v Levoči, týkajúcej sa zrušenia gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia nemocnice s poliklinikou, za predvolebnú kampaň Milana Majerského (KDH), ktorý kandiduje na post primátora mesta.
„Je zarážajúce, že minister namiesto toho, aby transparentne a včas informoval obyvateľov slovenských regiónov o tom, ktoré oddelenia nemocníc sa idú rušiť, tak aby občania vedeli o aké služby prídu a ich zamestnanci mali čas nájsť si prácu, stráca čas predvolebnými kortešačkami,“ uvádza vo svojom stanovisku Vilkovský. Reagoval tak na vyjadrenie ministra, ktorý odmieta, že by za zrušením oddelenia stálo rozhodnutie Všeobecnej zdravotnej poisťovne nezazmluvniť ho. Podľa neho sa tak rozhodlo samotné vedenie nemocnice, ktorej majoritným vlastníkom je spoločnosť Agel SK, a. s.
„Nemocnica má už niekoľko mesiacov žiaľ iba neoficiálne informácie o tom, že z rozhodnutia vlády sa bude rušiť viacero oddelení a počas tejto situácie sa snažila nájsť riešenie na záchranu čo najväčšieho počtu oddelení v nemocnici aj za cenu, že by o niektoré prišla,“ uviedol Vilkovský.
Reagoval tiež na vyjadrenie ministra zdravotníctva, ktorý tvrdí, že na Valnom zhromaždení (14.4.) podporil zrušenie gynekologického oddelenia aj samotný primátor, a to bez toho, aby mal mandát od poslancov Mestského zastupiteľstva (MsZ). „Ja sám som bol rozhodnutý oddelenie gynekológie dotovať, ak by bola vôľa zo strany poisťovne toto oddelenie zazmluvniť, tým by som ale nahradil úlohu štátu,“ kontruje Vilkovský.
Vyzval tiež ministra zdravotníctva, aby sa namiesto politických kortešačiek postaral o to, aby obyvatelia Levoče a Spiša čo najskôr vedeli, kam budú od júla chodiť do nemocnice. V Levoči sa budú 25. júna konať nové voľby a súčasný primátor vníma vyjadrenia Uhliarika ako snahu zvýšiť klesajúce preferencie KDH na celoslovenskej úrovni a zmierniť stratu ich pozícií v regionálnej a lokálnej politike.
 

Vyberte región